nieuws

Rivez neemt Achten & Groot over

Archief

Rivez Assurantiën & Risicobeheer in Venray heeft per 1 oktober Achten & Groot Partners in Risicobeheer in Helmond overgenomen. Kostenreductie door centralisatie van administratieve activiteiten en bundeling van de inkoop zijn daarbij belangrijke overwegingen, aldus adjunct-directeur Karel van Treek van Rivez.

Voorlopig blijven beide bedrijven onder eigen naam en vanuit de eigen locatie werken, maar op termijn wordt er naar één nieuw pand gezocht. De nieuwe combinatie in het Brabants-Limburgse grensgebied heeft een omzet van ruim _ 2,5 mln en telt circa 25 medewerkers. Het bedrijf heeft 6.700 relaties in portefeuille, waarvan 700 zakelijk en 6.000 particulier. Rivez heeft behalve particulieren ook veel grotere bedrijven, organisaties in de non-profitsector (zoals woningcorporaties) en mkb-bedrijven als klant.
Joint-venture
Achten & Groot en Rivez zullen hun administratie, financiële zaken en ICT samenvoegen. “Verder willen we de inkooppositie verbeteren door andere een eigen volmacht te starten”, zegt Van Treek. Dit bedrijf, een joint venture met Assurantiekantoor Ten Vergert in Haaksbergen, heeft op dit moment al volmachten van AXA, Avéro, De Goudse, Europeesche, De Amersfoortse, DAS, Monuta en Nationale-Nederlanden. “De volmachten van Fortis en Delta Lloyd zijn nog niet helemaal rond, terwijl er ook nog een paar in de pijplijn zitten”, aldus Van Treek.
Glasverzekering
Rivez is tien jaar geleden voortgekomen uit de Rensch Groep in Horst. Rivez Assurantiën is onder meer bekend als glasverzekeraar van woningcorporaties. Enkele jaren terug nam Rivez met steun van Samenwerking Glasverzekering in Zutphen een portefeuille met enkele grote corporaties over.
Achten & Groot is in 2006 ontstaan toen Huub Achten Assurantiën en Gerard Groot, voormalig directeur van Meéus en Praasterink samen een nieuw bedrijf startten.
De directie van de nieuwe combinatie bestaat nu uit Giel de Vrede, Huub Achten, Wiljon Schepers en Gerard Groot.

Reageer op dit artikel