nieuws

‘Risk Consultants’ nieuwe loot aan Hannover-stam

Archief

Hannover International Insurance (Nederland) heeft zijn activiteiten voor derden op het gebied van schadepreventie en risicobeoordeling gebundeld in de vennootschap Hannover Risk Consultants in Rotterdam.

Op de Nederlandse markt is Hannover, dochter van het HDI Haftpflichtverband der Deutschen Industrie, met name actief in de branches brand, transport en auto.
De nieuwe vennootschap Hannover Risk Consultants (zes medewerkers) verricht onder meer brandinspecties bij tientallen grote en kleine bedrijven, in opdracht van de eigen verzekeraar. “De brandinspecties worden verricht met het oog op de acceptatie en prolongatie van bedrijfsmatige brandverzekeringen en ter controle van preventiemaatregelen”, vertelt adjunct-directeur A. Huis (50), die samen met directeur W.H. Dees deel uitmaakt van het management.
Als aparte dochter kan Hannover Risk Consultants zich beter profileren in de verzekeringsmarkt, met name onder bedrijven die niet zijn verzekerd bij de eigen maatschappij, aldus Huis. “Denk bijvoorbeeld aan rederijen, transporteurs van gevaarlijke stoffen, en het overige wegvervoer.”
Resultaten 1995
Hannover International Insurance (Nederland) boekte in 1995 een bruto premie-inkomen van f 143,5 (135,8) mln. De premie eigen rekening daalde tot f 49,2 (52,7) mln.
De premiedaling manifesteerde zich vooral in de brandverzekering. In deze branche nam het premie-inkomen met ruim 15% af tot f 51,9 mln als gevolg van bewust doorgevoerde saneringen, aldus de directie.
Het premie-inkomen in de branche aansprakelijkheid liep terug met 10%. Dat van transport steeg met 87%, met name door de integratie van de portefeuille van het eigen volmachtbedrijf H.J. Roelofs Assuradeuren, dat haar activiteiten heeft beëindigd.
Een meevaller is volgens Hannover de ontwikkeling van de schadelast. “Binnen de branches aansprakelijkheid en motorrijtuigen lijkt de stijgende groei tot stilstand gebracht. Het technisch resultaat eigen rekening, inclusief kosten en intrest, steeg tot f 5,3 mln. “Deze stijging is een gevolg van het acceptatiebeleid, waarbij beheersing en spreiding van risico en technische ondersteuning de pijlers zijn”, aldus de directie. Hannover Nederland 1995 1994 (in / mln) bruto premie-inkomen 143,5 135,8 w.v. ongevallen en ziekte 3,0 3,3 auto 36,2 36,4 brand 51,9 59,9 transport 38,1 20,3 overige varia 14,4 16,0 technisch resultaat 0,4 4,4 w.v. ongevallen en ziekte 0,5-0,4 brand 1,3 3,9 auto 2,2 0,1 transport 0,8 1,5 overige varia 0,5-0,7 kosten 18,8 23,6 w.v. provisies 2,7 6,7 netto resultaat 6,8 5,4 medewerkers 110 120

Reageer op dit artikel