nieuws

Risicopolis vliegt bij Allianz over toonbank

Archief

Allianz heeft het aantal aanvragen voor de overlijdensrisicoverzekering Design Risico “spectaculair” zien stijgen, nadat begin juni de premies tot 20% werden verlaagd. “Het aantal aanvragen is gestegen van gemiddeld 160 naar 200 per week”, meldt directeur Govert Trouwborst. “Erg leuk om zo de zomer door te komen.”

Allianz claimt in dit segment een marktaandeel van 10%, tegen 7% in 2004. Toen konden tussenpersonen een reis naar Tanzania winnen, nu volgt op een premieomzet van meer dan € 35.000 als bonus een trip naar Jordanië. Volgens Trouwborst zijn reizen altijd onderdeel geweest van de beloning op risicoverzekeringen. “Dit najaar zullen we ons daarop beraden”, zegt hij, met verwijzing naar een brief eerder dit jaar van het Verbond van Verzekeraars aan de Autoriteit Financiële Markten. Het Verbond stelde daarin dat er een einde moet komen aan speciale beloningsvormen die de objectiviteit van de adviseur in gevaar brengen of zelfs maar de schijn daarvan wekken.

Reageer op dit artikel