nieuws

Rijnmond verruilt Arag voor DAS

Archief

Schadeverzekeraar Rijnmond gaat op het gebied van rechtsbijstandverzekeringen intensief samenwerken met DAS Rechtsbijstand. De huidige partner Arag wordt vaarwel gezegd.

De reden voor de overstap is gelegen in de vorming van de Duitse verzekeringsgroep Ergo: een fusie tussen Victoria/DAS, Hamburg-Mannheimer en DKV. Zowel DAS Rechtsbijstand als Rijnmond maakt deel uit van de tak Victoria/DAS.
Eén van de strategieën van de nieuwe Ergo-groep is het, waar mogelijk, bewerkstelligen van synergie. Dat vertaalt zich onder meer in de toekomstige samenwerking tussen Rijnmond en DAS.
Een andere Ergo-dochter, Nieuwe Hollandse Lloyd, werkt al langer samen met DAS. Nieuwe Hollandse Lloyd heeft zelfs een aandelenbelang (3,57%) in DAS Rechtsbijstand. Rijnmond ziet daar vooralsnog vanaf.
Conversie
Rijnmond gaat per 1 juni alle rechtsbijstandverzekeringen (zowel particulier als bedrijf) onderbrengen bij DAS. Dat gebeurt in eerste instantie op basis van reguliere DAS-premies en -voorwaarden (Raad & Daad-polissen).
Gewerkt wordt aan de ontwikkeling van specifieke rechtsbijstandproducten voor Rijnmond. Die kunnen nog dit jaar geïntroduceerd worden. Pas dan wordt de huidige Arag-portefeuille, waarmee een kleine f 1 mln premie per jaar gemoeid is, geconverteerd naar de nieuwe voorwaarden.
De directeuren Erik Pouw (DAS) en Karl Schulte (Rijnmond) verbinden zich aan de samenwerking tussen beide maatschappijen.

Reageer op dit artikel