nieuws

Rijnmond koopt Levob’s ziektekostenbedrijf

Archief

Rijnmond en NVS (beide DKV) worden ondergebracht in een holding, onder leiding van NVS-directeur Martin Kerkhof. Beide maatschappijen staan nu onder leiding van Kerkhof. Rijnmond koopt volgend jaar het ziektekostenbedrijf van Levob.

Toen Martin Kerkhof een paar maanden geleden van De Amersfoortse overstapte naar NVS, waar hij directievoorzitter werd, was het duidelijk dat het hier niet bij zou blijven. Het lag voor de hand dat het moederbedrijf DKV (Ergo-dochter) een nauwere band wenste tussen de dochters NVS en Rijnmond. Inmiddels staat Kerkhof tevens aan het roer van Rijnmond. Op 1 juli werd hij daar statutair directeur. Kerkhof heeft hiermee de plaats ingenomen van Karl Schulte die is teruggekeerd naar DKV in Keulen om de raad van bestuur te adviseren over IT-ontwikkelingen bij buitenlandse dochterbedrijven.
Met de directiewisseling bij Rijnmond, wordt vooruitgelopen op het plan van DKV om de activiteiten van de twee dochters te bundelen in een holding waarvan Kerkhof bestuurder wordt. Binnen de holding wordt NVS het direct-writinglabel en Rijnmond het intermediair-label. NVS (200.000 ziektekostenverzekerden) had vorig jaar een omzet van f 220 miljoen en Rijnmond (onder meer 60.000 ziektekostenverzekerden) had vorig jaar een omzet van f 81 miljoen.
Volgens Kerkhof zijn er geen samenwerkingsplannen met Nieuwe Hollandse Lloyd, die eveneens een kleindochter van Ergo is.
Groter draagvlak
Begin volgend jaar gaat Rijnmond de aandelen overnemen van Levob Gezondheidszorgverzekering. Deze ziektekostenverzekeraar heeft 40.000 verzekerden (plus 3.000 verzekerden met een tandarts- of klasseverzekering) en een omzet van f 69 miljoen.
Levob stopt de ziektekostentekening maar wil wel employee-benefitspakketten blijven bieden. Daarom gaat Levob onder eigen label collectieve ziektekostenpolissen verkopen waarvoor Rijnmond het risico draagt. Voor gemengde collectiviteiten gaat Levob gebruik maken van Nederzorg, het ziekenfonds van NVS (een jong fonds met 2.500 verzekerden).
Levob heeft zelf geen ziekenfonds en werkt ook niet samen met een ziekenfonds. “We zoeken al anderhalf jaar een ziektekostenpartner, dus zulke plannen hadden de laatste tijd voor ons weinig zin”, zegt Paul Brockhoven, secretaris van de raad van bestuur van Levob.
De aankoop van de Levob-poot en de samenwerking met Levob biedt Rijnmond nieuwe impulsen. Kerkhhof: “We krijgen niet alleen meer volume en dus meer draagvlak, maar we krijgen er ook een distributiekanaal bij.”
Kerkhof, roerganger van NVS èn Rijnmond: ‘Groter draagvlak plus een extra distributiekanaal’

Reageer op dit artikel