nieuws

Rijbewijsplan Eurlings positief ontvangen bij verzekeraars

Archief

Het Verbond van Verzekeraars staat positief tegenover het plan van minister Eurlings (Verkeer en Waterstaat) om het voor 17-jarigen mogelijk te maken hun autorijbewijs te halen.

Tot hun achttiende verjaardag mogen deze jongeren dan alleen onder begeleiding autorijden en kunnen ze rijervaring opdoen. “Als het de verkeersveiligheid ten goede komt, zijn wij zeker voorstander”, aldus de woordvoerder van het Verbond.
Ook de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) is positief en ziet de maatregel als een eerste stap om te komen tot een ‘getrapt’ rijbewijs voor jongeren tot circa 25 jaar. De stichting wijst op de positieve ervaringen die in onder meer Duitsland en Zweden zijn opgedaan met ‘begeleid rijden’. Het ongevalsrisico is daardoor in deze landen aanzienlijk gedaald.

Reageer op dit artikel