nieuws

Richard Diependaal

Archief

Richard Diependaal (31) is sinds vorige maand directeur bij Totis, de inkoopcombinatie voor NBVA-leden. Daarvoor werkte hij onder meer bij Aegon, Nationale-Nederlanden, Aefin en ING. De stamgast mag graag van een Franse berg naar beneden stuiven op een snowboard.

Wat is je achtergrond?
Ik ben in 1976 geboren in Voorburg, maar ik heb altijd in Rijswijk gewoond. Mijn vader was directeur bij een sociale werkvoorziening en mijn moeder bestierde het huishouden en het gezin met vier kinderen.
Wat was je mooiste jeugdvakantie?
Na het behalen van mijn VWO-diploma ben ik met een vriend op vakantie naar Kos gegaan. Het behaalde diploma en twee weken zon, zee, strand en uitgaan waren de ingrediënten voor een geweldige vakantie.
Wat is de volgende vakantiebestemming?
Menorca. Een stuk rustiger maar ideaal voor een leuke vakantie met mijn vrouw en dochter van twintig maanden.
Voor welk beroep was je eigenlijk voorbestemd en waarom ben je daar niet in terechtgekomen?
Mijn oma zag een geweldige ambassadeur in mij, maar helemaal objectief is ze nooit geweest. Mijn moeder had graag gezien dat ik met gehandicapten zou gaan werken. Zelf had ik het idee om dierenarts te worden, tot ik op de middelbare school natuurkunde moest laten vallen.
Wat vond je het leukste vak en wat het minst leuke vak op school?
Ik vond biologie het leukst en had de grootste hekel aan scheikunde.
Wie is de bekendste persoon met wie je in de klas hebt gezeten?
Odette Simons van het programma ‘Van rommelzolder tot droomhuis’. Ik denk niet dat veel lezers van AM het programma kennen. Ik heb het zelf eigenlijk ook nooit gezien.
Wat is volgens jou de beste popsong aller tijden?
‘The unforgettable fire’ van U2.
Welk land kies je bij gedwongen emigratie?
Frankrijk. Ik ben niet echt een fan van de Fransen, maar het land zelf heeft alles. Wintersportgebieden, mooie stranden, natuur en leuke steden.
Wat vond je het mooiste sportmoment aller tijden?
De EK-finale van 1988.
Wat is jouw beste sportprestatie ooit?
De tweede plaats op een beachvolleybaltoernooi in Scheveningen (weliswaar in onze categorie, niet van het hele toernooi…).
Van wie of wat heb je zakelijk het meest geleerd?
Van Arnold Blom, oud rayondirecteur hypotheken van Aegon die inmiddels helaas is overleden.
Je hebt onverwacht een dag vrij. Wat ga je doen?
Met de hond naar het strand of bos, iets leuks doen met mijn dochter en lekker uit eten met mijn vrouw.
Naar wat luister je in de auto?
Momenteel luister ik veel naar Bob Marley.
Waar heb je een uitgesproken hekel aan?
Onverdraagzaamheid, racisme en ‘negativiteit’.
Wat in de branche had je liever willen missen?
Slecht geadviseerde aandelenleaseproducten.
Waarom was het voor jou uitgerekend nu tijd voor wat anders?
Totis kwam op mijn pad en het is een startend bedrijf met enorm veel potentie. Het was niet zozeer tijd voor iets anders, maar deze kans kon ik niet laten schieten.

Reageer op dit artikel