nieuws

Ribank komt met krediet voor VVE

Archief

Ribank introduceert een krediet speciaal voor Verenigingen van Eigenaren (VVE’s): de VVE-Flex.

Met dit krediet kunnen de verenigingen groot onderhoud laten uitvoeren, ook als hun reservefonds daarvoor nog niet voldoende geld bevat. Net als bij een doorlopend krediet beschikt de VVE zo over een extra financiële reserve tot de afgesproken kredietlimiet. Bijna iedere VVE maakt een meerjarenplanning. Toch kan zich de situatie voordoen dat het reservefonds niet voldoende gelden bevat voor werkzaamheden die noodzakelijk zijn;een VVE-krediet kan dan uitkomst bieden. aldus Ribank.
Het product is niet alleen ontwikkeld voor noodsituaties, zoals in het geval van dure reparaties, maar kan ook worden ingezet om investeringen gespreid te betalen. “De voorwaarden van de VVE-Flex zijn specifiek aan het type contractant aangepast, maar zijn vergelijkbaar met een doorlopend krediet”, zegt Bas Boelhouwers van Ribank. “Ze bieden dezelfde flexibiliteit in de zin van extra opnames en boetevrije tussentijdse aflossingen.”

Reageer op dit artikel