nieuws

Rialto past voorwaarden praalwagenpolis aan

Archief

Nicheverzekeraar Rialto, gespecialiseerd in bijzondere risico’s, heeft de voorwaarden aangepast van de verzekering voor praalwagens, die worden gebruikt tijdens carnavalsoptochten en bloemencorso’s.

Voor een premie van _ 50 per object en per optocht en een eigen risico van _ 250 is voortaan niet alleen de deelname aan de optocht verzekerd, maar ook de rit naar de startplaats en na afloop weer terug naar de stalling van de praalwagen. De dekking vangt aan op de dag voorafgaand aan de optocht en eindigt een dag na de optocht. Ook grensoverschrijdende optochten zijn meeverzekerd, op voorwaarde dat de optocht start en eindigt in Nederland.
Verenigingen kunnen ervoor kiezen om alle deelnemende praalwagens in één keer te verzekeren. Vanaf vijf verzekerde objecten wordt hiervoor korting verleend. Voor de verzekeringsdekking wordt niet langer onderscheid gemaakt naar het voertuig waarmee de praalwagen wordt voortbewogen.
De vernieuwingen in de verzekering zijn het directe resultaat van suggesties die het intermediair op verzoek van Rialto heeft gedaan, vertelt operationeel manager Huub Flipsen: “Onder hen zaten ook ondernemers die actief waren in het carnavalsleven. Zij wisten ons haarfijn te vertellen waar onze verzekering franje bezat waar men niet op zat te wachten en waar zaken werden gemist. Dat heeft ons doen besluiten de praalwagenverzekering helemaal op de schop te nemen en te komen met nieuwe voorwaarden. Op www.rialto.nl kan een aanvraagformulier gedownload worden.

Reageer op dit artikel