nieuws

Rialto gecertificeerd voor GIM

Archief

Rialto, sinds eind vorig jaar onderdeel van de Verenigde Assurantiebedrijven Nederland (VAN), is gecertificeerd voor de Generieke Interface Manager (GIM). De ruim 3.000 tussenpersonen die zijn aangesloten bij Rialto kunnen binnenkort allemaal gebruik maken van Rialto-online.

Begin dit jaar werd Rialto-online, gebaseerd op de Level-7 software van systeemhuis CCS, volledig voor de GIM gecertificeerd. Hierdoor kon de top-60 van tussenpersonen de GIM gaan gebruiken. Niet alleen voor nieuwe aanvragen, maar ook voor mutaties.
Op dit moment vinden er zes proefprojecten plaats met tussenpersonen. Als die slagen, wordt Rialto-online eind maart verder uitgerold.
Leo Bechtold, directievoorzitter VAN is blij met de GIM-certificering. “Voor ons als verzekeraar is het uitermate belangrijk om een servicegerichte en efficiënte manier van communiceren te bewerkstelligen met tussenpersonen. Dubbele invoer van data kan zo onder meer ondervangen worden en mutaties worden snel verwerkt. Vooral bij het type verzekeringen dat wij afsluiten, is het vaak belangrijker snel uitsluitsel te kunnen geven en daarmee de helderheid te creëren naar zowel tussenpersoon als klant.”
Met de andere systeemhuizen worden gesprekken gevoerd, zodat te zijner tijd alle tussenpersonen die zaken doen met Rialto gebruik kunnen maken van Rialto-online.

Reageer op dit artikel