nieuws

Resultaat volmachten blijft slechter

Archief

De volmachttekening blijft in Brand en Motorrijtuigen slechtere resultaten boeken dan de eigen tekening van verzekeraars. Dat meldt het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS), onderdeel van het Verbond van Verzekeraars. 

Bij motorrijtuigenverzekeringen boeken de volmachten een bruto combined ratio (schade en kosten gedeeld door premie-inkomsten) van 105, terwijl de eigen tekening van verzekeraars (inclusief direct-writers) uitkomt op 96. In brandverzekeringen komt de comined ratio bij volmachtkantoren uit net onder de 90, terwijl deze bij de eigen tekening minder dan 75 bedraagt. Circa 16% van alle schadeverzekeringen wordt via volmachtkantoren gesloten.
Het CVS wijt de slechtere resultaten aan hogere bedrijfskosten en noemt daarbij vooral de hogere provisie die verzekeraars betalen aan volmachten. Vergeleken met 2003 verbetert de volmachttekening de resultaten overigens: in Motorrijtuigen met circa drie punten en in Brand met bijna vijftien punten.

Reageer op dit artikel