nieuws

Resultaat OZ gehalveerd

Archief

Het verzekeringsresultaat van OZ zorgverzekeringen is vorig jaar meer dan gehalveerd tot _ 28,7 (68,0) mln.

Het totale resultaat daalde van _ 76,1 mln naar _ 38,6 mln. Deze daling wordt in grote mate veroorzaakt door een hogere schade eigen rekening die steeg van 93,2% tot 97,9% als percentage van de premies en bijdragen. OZ is zelf blij verrast met het resultaat. “Het resultaat is ons enorm meegevallen, het is een stuk hoger dan we hadden begroot”, licht financieel directeur Han Tanis toe.
Ook de bedrijfskosten waren hoger: _ 41,8 (32,5) mln. Dit laatste heeft volgens Tanis te maken met de pensioen- en VUT-verplichtingen, die OZ over de resultatenrekening heeft laten meelopen. Verder steeg bij de verzekeraar het totale premie-inkomen (incl. bijdragen) van _ 1,1 mld naar _ 1,2 mld, ondanks dat er 6.400 minder verzekerden waren. Het groepsvermogen steeg van _ 239,1 mln naar _ 277,7 mln.
In de strijd om de zorgverzekerden begin dit jaar liep het aantal verzekerden met nog eens 60.000 terug tot 530.000. Dit brengt het totaal aantal verzekerden met fusiepartner CZ op 2,6 miljoen.
OZ en CZ gaan dit jaar onderzoeken hoe de werkzaamheden op de locaties Sittard, Tilburg, Breda en Goes georganiseerd en eventueel geïntegreerd moeten worden.

Reageer op dit artikel