nieuws

Reserve assurantie voor eigen risico

Archief

De afdeling Informatie van de FIOD heeft voor een drietal branches uitspraken gedaan over eventueel te vormen assurantiereserves voor eigen risico.

Veredelings/teeltbedrijven in groente- en/of bloemzaden kunnen, ongeacht hun omzetgrootte, een assurantiereserve opbouwen voor het risico van productenaansprakelijkheid. Voor landbouwbedrijven geldt dit alleen bij suikerbietenzaad (RAER 950036B). Voor het kredietrisico in binnen- en buitenland kan voor een deel van de omzet een reserve worden gevormd (RAER 950036A).
Voor het risico beroepsaansprakelijkheid kunnen organisatie-adviesbureau en bureaus voor interim-management met een omzet van meer dan f 1 mln een assurantiereserve vormen. Het gebruikelijke eigen risico is f 100.000 (RAER 950029).
Fabrikanten van tweewieleronderdelen en -toebehoren kunnen voor het binnenlandse kredietrisico geen reserve vormen. Voor het buitenlandse kredietrisico kan dat voor bepaalde gebieden: Noord-Europa tot een omzet van f 5 mln, West-Europa ongeacht omzetgrootte (RAER 950033).

Reageer op dit artikel