nieuws

Reparatiepolis Bovag voor gebruikte auto’s

Archief

Na een proef bij honderd garagebedrijven heeft de Bovag haar Reparatiepolis voor gebruikte auto’s gelanceerd. Circa 7.000 aangesloten bedrijven, waaronder importeurs en dealers, zijn aangeschreven.

De Reparatiepolis voor gebruikte auto’s is een drie partijen-contract: het bedrijf sluit de verzekering met de risicodrager ten behoeve van de cliënt.
De polis kent een basisdekking van drie maanden voor goedkope APK-gekeurde auto’s met een aanschafprijs van f 4.500 tot f 7.500, die niet ouder zijn dan 12 jaar en niet meer dan 250.000 kilometer op de teller hebben staan.
De vergoeding van mechanische of electrische schade (incl. arbeidsloon) aan onderdelen beloopt maximaal f 1.500 per gebeurtenis, onder aftrek van een eigen risico van f 250 voor de eigenaar van de auto. Ten hoogste wordt tijdens de looptijd van de polis de aanschafprijs van de auto uitgekeerd.
De (aansluitende) Plus-dekking geldt voor 9, 21 of 33 maanden naar keuze en biedt dekking voor alle schade (incl. arbeidsloon) aan onderdelen als gevolg van reparatie. Voor dekking komen in aanmerking auto’s tot 7 jaar oud, duurder dan f 7.500, niet meer dan 125.000 kilometer (diesel: 150.000) op de teller, en voorzien van het Bovag-garantiebewijs.
De schade-uitkering bedraagt f 3.500 per gebeurtenis. De maximum vergoeding gedurende de looptijd van de polis is gelijk aan de aankoopprijs van de auto. Als de auto particulier wordt verkocht, is de polis overdraagbaar.

Reageer op dit artikel