nieuws

Renteaftrek onontbeerlijk voor meeste huizenbezitters

Archief

Bijna driekwart van de Nederlanders is vóór handhaving van de hypotheekrenteaftrek, blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Trendbox

Zes op de tien huizenbezitters denkt niet meer rond te kunnen komen als de regeling verdwijnt. Zo denkt 16% van hen te moeten verhuizen naar een huurwoning als de regeling wordt afgeschaft. Bijna 25% denkt dan een goedkopere koopwoning te moeten gaan zoeken, waarbij in veel gevallen tevens zal worden beknibbeld op de dagelijkse en/of luxe uitgaven. Van de huizenbezitters pleit 88% voor handhaving van de renteaftrek, terwijl de helft van de niet-bezitters het huidige stelsel in stand wil houden. Trendbox baseert de resultaten op een steekproef onder 502 Nederlanders, die in opdracht van Bank of Scotland is gehouden. 

Reageer op dit artikel