nieuws

Relletje VNG Verzekeringen gesust

Archief

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft de WFD-vergunningaanvraag van VNG Verzekeringen aangepast. Het verzekeringsbedrijf van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten mag behalve ‘Adviseren’ ook ‘Bemiddelen’.

Begin juni ontstond er rumoer over informatiemateriaal van een door Reaal gevoerde levensverzekering voor wethouders. Daarin werd VNG Verzekeringen als de tussenpersoon omschreven. Dit werd door een concurrent bestempeld als een economisch delict, omdat VNG Verzekeringen conform de gepubliceerde vergunningaanvraag uitsluitend was gekwalificeerd voor adviseren en niet voor bemiddelen.
Misverstand
Volgens VNG Verzekeringen berustte het op een misverstand bij het aanvragen van de WFD-vergunning, waarbij de module ‘Bemiddelen’ abusievelijk niet was aangevinkt. De AFM bevestigde de indiening van een mutatieverzoek door VNG Verzekeringen.
Naar aanleiding van deze kwestie gaf AFM andere intermediairs het advies om hun vergunningaanvraag te controleren op het aanvinken van de module ‘Bemiddelen’.
Overigens is de aanvraag op een ander onderdeel ingehaald door de actualiteit. Bij ‘Beleidsbepalers’ stond begin deze maand als enige de naam van A.C. Toet vermeld. Toet is evenwel eerder dit jaar met pensioen gegaan.

Reageer op dit artikel