nieuws

ReliaStar maakt ING overzee volwassen

Archief

Met de overname van ReliaStar, mits niet gedwarsboomd door de autoriteiten van Minnesota, verwerft ING zich een volwassen positie op de Amerikaanse (levens)verzekeringsmarkt.

“Een belangrijke stap op weg naar de realisatie van onze doelstelling om de activiteiten in de Verenigde Staten aanzienlijk uit te breiden en onze positie als vooraanstaand financieel dienstverlener in Noord-Amerika te versterken”, zo becommentarieert ING-topman Godfried van der Lugt het overnamebod op ReliaStar. ING komt in de VS met ReliaStar, gemeten naar premie-inkomen levensverzekeringen en lijfrenten, van de 19e naar de 8e plaats. De premie-omzet komt uit op zo’n f 30 miljard.
ING wil de overnamesom, groot f 14,8 miljard, betalen uit eigen middelen. “Ons verzekeringsbedrijf beschikt over een solvabiliteitssurplus, dat onder meer belegd is in aandelen. Een deel daarvan zullen we gaan verkopen”, aldus Van der Lugt.
Collectief
ReliaStar is gevestigd in Minneapolis (Minnesota), telt 3.800 medewerkers en is qua omzet de achtste beursgenoteerde levensverzekeraar in de VS. De divisie levensverzekeringen en lijfrenten van ReliaStar zal de omzet van het particuliere levenbedrijf van ING in de VS met f 2,5 mld doen stijgen. Voor universal-lifeverzekeringen zal ING stijgen van de zesde naar de derde plaats.
ReliaStar beschikt verder over veel collectieve levencontracten, onder meer voor onderwijzend personeel. In totaal telt de maatschappij vierduizend collectiviteiten voor 4,4 miljoen werknemers. Verder beschikt ReliaStar over een behoorlijk arsenaal beleggingsfondsen, goed voor een belegd vermogen van f 41 mld.
ReliaStar werkt samen met vierduizend geregistreerde tussenpersonen. Samen met de 3.800 brokers/dealers van ING levert dat het grootste netwerk van de VS op. Op Internet beschikt de maatschappij onder meer over de educatieve site www.ihatefinancialplanning.com.

Reageer op dit artikel