nieuws

Reliance opent beursunit in Amsterdam

Archief

Nadat de Rotterdamse assurantiebeurs twee jaar geleden Reliance National Insurance Company heeft mogen verwelkomen, is het deze maand de beurt aan de assurantiebeurs van Amsterdam.

Vijf jaar geleden opende de Amerikaanse verzekeraar Reliance in Londen zijn eerste Europese kantoor. Rotterdam volgde drie jaar later als eerste vestiging op het continent, en sindsdien ging het snel. Madrid en Keulen kregen eveneens een Reliance-vestiging, en nu heeft de maatschappij dus een unit op de Amsterdamse assurantiebeurs. Dit jaar nog openen kantoren in Milaan en Stockholm hun deuren, en in de toekomst staan vestigingen in Brussel en Luxemburg gepland. De Europese expansiedrift vraagt om een Europese naam, die in de loop van juni wordt doorgevoerd: Reliance National Europe. Het wat tegenstrijdige tweede en derde deel van de naam neemt men maar voor lief.
Wat was de reden een tweede kantoor in Nederland te openen? Manager R. Botman wijst in de eerste plaats op de Amsterdamse klanten, die in Amsterdam zelf beter te bereiken zijn. “Op de Amsterdamse assurantiebeurs sta je bovendien direct met de markt in contact. In Rotterdam is dat ook wel het geval, maar de Amsterdamse beurs is de hele dag open, waardoor je beter voor je klanten bereikbaar bent. De directe aanwezigheid van goede en belangrijke collega-verzekeraars is natuurlijk ook van belang.”

Reageer op dit artikel