nieuws

Rekening Fidi wekt irritatie

Archief

Een rekening van _ 250 plus een blanco acceptgiro van de Stichting Fidi Financiële Diensten in Amsterdam heeft vorige week veel tussenpersonen op het verkeerde been gezet. Koepelorganisaties adviseren leden niet op de rekening te reageren.

De stichting Fidi zegt actief te zijn als klachtenbemiddelaar en ook klachten te kunnen doorverwijzen naar de stichting Kifid. De NVA en NBVA zijn ontstemd over de verwarring die ontstaat, omdat zowel de naam als het dienstenpakket sterk doet denken aan het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid). Navraag bij de AFM leert dat de stichting Fidi geen officiële status heeft en dat er geen contact is geweest met de toezichthouder.
Volgens de begeleidende brief houdt Fidi zich onder meer bezig met klachtenbemiddeling en klachtenregistratie. Voor een abonnement op dit pakket wordt een jaarlijkse “facultatieve” bijdrage gerekend, aldus Fidi-directeur Peter Schoenmaker, tevens secretaris en penningmeester van de stichting.
Faillissement
Schoenmaker zegt de ontstane verwarring rond zijn bedrijf te betreuren. Hij meldt dat een tussenpersoon die per abuis had betaald zijn bijdrage inmiddels heeft teruggekregen. De mailing van Fidi is naar 14.000 adressen gegaan die “we gewoon hebben gekocht bij een adressenleverancier”.
Schoenmaker zegt bij “een van de grotere tussenpersonen in Nederland” te hebben gewerkt. Het faillissement van zijn kantoor Safe Assurantiën (Eindhoven) laat hij onvermeld. Opvallend detail daarbij was dat dit faillissement in 2001 werd uitgesproken terwijl Schoenmaker in de penitentiaire inrichting in Veenhuizen verbleef.

Reageer op dit artikel