nieuws

Reisverzekeringen Elvia online te sluiten

Archief

Elvia Reisverzekeringen biedt sinds kort de mogelijkheid online vier soorten reisverzekeringen te sluiten. Dit is mogelijk via de websites van Advanced Travel Partners (ATP, Elmar, Ineas en tussenpersonen.

De reisverzekeringen die online gesloten kunnen worden, zijn de kortlopende reisverzekering, de kortlopende annuleringsverzekering, de doorlopende reisverzekering (met de mogelijk voor een doorlopende annuleringsverzekering) en de Globetrotterverzekering.
Op de site van een tussenpersoon, die de verzekeringsmodule van Elvia geïntegreerd heeft in zijn site, kan de consument de premie berekenen en direct online sluiten. De klant krijgt direct respons in de vorm van het polisblad op zijn scherm. Aangeraden wordt dit polisblad te printen als bewijs van verzekering.
Ook krijgt de klant nog een e-mail toegezonden waarin als bijlage het polisblad is opgenomen. Er wordt geen polisblad per post na gestuurd. De tussenpersoon ontvangt eveneens een e-mail met de gegevens van de klant en de gesloten reisverzekering. Op deze manier zijn de gegevens terug te leiden naar rekening-courant van de tussenpersoon.
De gegevens van de gesloten verzekeringen worden opgevangen in een database die is aangesloten op de back-office van de verzekeraar. “Dit bespaart de tussenpersoon een hoop administratieve rompslomp”, zegt hoofd marketing René Vermeulen.
Het online sluiten van één van de vier reisverzekeringen levert geen extra voordeel op voor de klant.

Reageer op dit artikel