nieuws

Reisbureaus blijven azen op verkoop doorlopende polissen

Archief

De reisbureaus volharden in hun streven om – zonder in het bezit te zijn van een inschrijving in het Register van assurantietussenpersonen – doorlopende reisverzekeringen te mogen gaan verkopen. Hun overkoepelende organisatie, het ANVR, wil nu een (studie)certificaat ‘Doorlopende reisverzekering’ laten ontwikkelen.

Conform de Wet Assurantiebemiddelingsbedrijf (Wabb) mogen reisbureaus alleen aflopende reisverzekeringen sluiten (maximale looptijd zes maanden). Wie tevens doorlopende reispolissen wil verkopen, moet in het bezit zijn van een SER-inschrijving op grond van minimaal het B-diploma.
Daarom heeft het ANVR een onderzoeksopdracht gegeven aan het Onderwijscentrum Toerisme & Reizen (OTR) om een cursus te ontwikkelen met het voor de reisbranche relevante onderdeel uit het examen Assurantie-B. Vervolgens willen de reisbureaus de overheid vragen om bezitters van het (via een examen te behalen) certificaat toestemming te verlenen om ook doorlopende polissen te mogen sluiten. Over de te ontwerpen opleiding is het OTR in overleg getreden met de Stichting Vakontwikkeling Verzekeringsbedrijf.

Reageer op dit artikel