nieuws

Reisbureau roept Elvia opnieuw uit tot beste reisverzekeraar

Archief

Voor de vijfde achtereenvolgende keer hebben reisbureaus in ons land Elvia Reisverzekeringen uitgeroepen tot ‘beste verzekeraar’. Tweede werd Europeesche.

De verkiezing tot beste reisverzekeraar maakt onderdeel uit van de ‘veer-verkiezing’ die het reisvakblad Reisrevue jaarlijks organiseert. De verkiezing telt 36 categorieën, dus het moet wel héél gek lopen wil een reis(verzekerings)organisatie niet in aanmerking komen voor een prijs.
De uitslag is gebaseerd op een enquête van het marktonderzoeksbureau Nipo, gehouden onder 355 reisbureaus. Het bureau informeerde hierbij onder meer naar tevredenheid over het assortiment, de prijs/kwaliteit-verhouding, de schadebehandeling en het totaaloordeel over de verzekeringsmaatschappij.
Rapportcijfer
De ondervraagde bureaus werd verzocht de diverse onderdelen (zie kader) met een rapportcijfer te waarderen. Je kunt je overigens afvragen wat zo’n beoordeling waard is, aangezien alle reisbureaus zich (moeten) beperken tot één leverancier van reisverzekeringen. Daardoor hebben zij vrijwel geen zicht op de kwaliteit van dienstverlening van andere maatschappijen.
Uit het onderzoeksrapport blijkt dat het grootste deel van de ondervraagde reisbureaus (111) toevalligerwijs ook zaken doet met winnaar Elvia, direct gevolgd door de Europeesche (109), dat tweede werd. Uitzondering op deze regel is Interpolis. De 74 ondervraagde Rabo-reisbureaus waren wat minder tevreden over hun opgelegde zakenpartner. Interpolis kreeg van de bankmedewerkers desondanks als totaaloordeel een 7,0. Assortiment reisverzekeringen Elvia 8,2 Unigarant 8,1 Europeesche 8,0 Gecombineerde reis- en annuleringsverzekering Europeesche 8,2 Elvia 8,1 Unigarant 8,0 Prijs/kwaliteit-verhouding Elvia 8,0 Unigarant 7,9 Europeesche 7,7 Leveren van maatwerk Elvia 7,7 Europeesche 7,5 Unigarant 7,4 Innoverend karakter Europeesche 8,0 Elvia 7,9 Unigarant 7,4 Verkoopondersteuning Europeesche 8,0 Elvia 7,9 Unigarant 7,2 Schadebehandeling Elvia 8,1 Europeesche 7,9 Unigarant 7,8 Totaaloordeel Elvia 7,9 Europeesche 7,7 Unigarant 7,5

Reageer op dit artikel