nieuws

Reisbureau-keten wenst een eigen verzekeringslabel

Archief

Toerkoop-reisbureaus zeggen reisverzekeringen onder eigen label te willen verkopen. Dit blijkt uit een intern onderzoek onder de 160 leden.

De invoering van een eigen reisverzekeringslabel zou volgens de leden van de coöperatieve vereniging van reisbureaus Toerkoop de exclusiviteit van de vereniging onderstrepen.
De uitslag van het onderzoek betekent volgens de overkoepelende organisatie van de reisbureaus overigens niet dat er onmiddellijk aan een eigen label gewerkt zal worden. “We weten uit ervaring dat een aantal leden juist niet voor een centrale verzekeringsoplossing is. Aangezien onze leden zelfstandige ondernemers zijn, hebben zij ook individueel afspraken gemaakt met reisverzekeraars. Niet iedereen wil daar zondermeer van afzien. Aan de andere kant blijkt dat de interesse voor een eigen label inderdaad erg groot”, aldus adjunctdirecteur D. Kaspers van Toerkoop.
In een reactie stelt directeur A.G. Kenter van Elvia dat hij best geïnteresseerd is in een samenwerking met de Toerkoop-reisbureaus. “Wij doen op dit moment overigens al met zestig procent van deze reisbureaus zaken”, aldus Kenter.

Reageer op dit artikel