nieuws

Reisagenten blij met Wabb-voorstel

Archief

De branchevereniging van reisagenten ANVR is blij met het kabinetsvoorstel om in de ‘nieuwe’ Wabb de ontheffing voor reisbureaus uit te breiden met de verkoop van doorlopende reisverzekeringen.

“Het zou een goede zaak zijn als dit wetsvoorstel het haalt. De in het verleden aangebrachte scheiding tussen doorlopende en aflopende reisverzekeringen was puur kunstmatig”, zegt ANVR-directeur Peter-Paul van der Kaaij. Ondanks de vreugde in zijn branche over het voorliggende wetsvoorstel houdt hij er nog wel rekening mee dat het in de tussentijd wordt afgeschoten: “Het kan best zijn dat er nog iemand met argumenten komt waarmee het plan van tafel geveegd wordt”.
De verkoop van reisverzekeringen is een belangrijke omzetbrenger voor reisbureaus. De ANVR tracht om die reden al jaren de bestaande Wabb-ontheffing uit te breiden met de steeds populairder wordende doorlopende reisverzekering. Tot voor kort met weinig succes. Volgens Van der Kaaij was de reisbranche dan ook blij verrast toen bleek dat de uitbreiding van de ontheffing in het Wabb-voorstel was opgenomen. “Wij hadden juist gezamenlijk met verzekeraars geconstateerd dat er weinig beweging in dit dossier zat, en toen kwam dit wetsvoorstel uit de bus”.

Reageer op dit artikel