nieuws

‘Reintjens pronkt met veren Van Nierop en Rosenmuller’

Archief

“In AssurantieMagazine nr. 1 (pag. 25) is aandacht besteed aan het 25-jarig bestaan van Robein Leven. Er wordt onder meer gesproken over de ontwikkeling van een spaarhypotheek in 1983 in samenwerking met de toenmalige Nutsspaarbank in Den Haag. Het artikel meldt dat oprichter Reintjens deze “volstrekt nieuwe hypotheekvorm” als een van de belangrijkste wapenfeiten van Robein Leven beschouwt. Verder is te lezen dat het eigen relatieblad FortuinFlits stelt dat Robein in 1986 als eerste verzekeraar in Nederland met unit-linked polissen op de markt is gekomen.

Ik ben zelf van 1977 tot en met 1984 bij Westland/Utrecht Hypotheekbank werkzaam geweest. Het unieke product ‘de No Risk Spaar Hypotheek’ is in 1978 door de toenmalige directeur levensverzekeringen Ton van Nierop geïntroduceerd. Het product unit-linked volgde enige tijd later.
Meneer Reintjes, u bent echt niet de ontwikkelaar van deze eerder genoemde producten geweest. Misschien heeft u wat zitten beitelen en schaven aan dit product, maar in mijn ogen heeft u alleen met erg fijn schuurpapier gewerkt. De provisie eruithalen is niet zo moeilijk. Met betrekking tot de ontwikkeling van de ‘Spaar Hypotheek’ en het unit-linked product zult u echt de eer moeten geven aan bovengenoemde Ton van Nierop, samen met Frank Rosenmuller, die beiden destijds werkzaam waren bij Westland/Utrecht Hypotheekbank.”

Reageer op dit artikel