nieuws

Reïntegratieservice van GAK en Achmea

Archief

Onder de naam Return beginnen GAK en Achmea gezamenlijk een servicebureau ter bevordering van reïntegratie van zieke werknemers.

De diensten van Return staan ter beschikking van werkgevers die klant zijn van één van de werkmaatschappijen van GAK of Achmea.
Het servicebureau coördineert het proces rond reïntegratie; van een eerste gesprek met de zieke werknemer en het overleg met de bedrijfsarts tot en met het maken van een reïntegratieplan en het regelen van de financiering. Diensten die Return levert zijn onder meer: advies over opleiding en omscholing, arbeidsbemiddeling en het regelen van versnelde behandeling bij specifieke fysieke of psychische klachten.
Return gaat ook zorgen voor de afstemming van regelingen, subsidies en activiteiten in zowel het publieke als het private deel van het sociale zekerheidsstelsel. Uitgezocht wordt welke kosten gedekt zijn door verzekeringen en welke kosten de werkgever daarbovenop kwijt is. Return rekent zijn diensten rechtstreeks af met de werkgever.
Return wordt een joint-venture van GAK en Achmea. De private onderneming gaat van start met veertien medewerkers.

Reageer op dit artikel