nieuws

Register voor een selecte groep pensioenconsultants

Archief

Het Register Pensioen Consultants is eind vorig jaar geopend tijdens een bijeenkomst in de Euromast. “We willen het vak naar een hogere orde brengen”, aldus de initiatiefnemers.

Pensioenadviseurs en -consultants die het keurmerk mogen voeren, moeten allereerst een toelatingsexamen afleggen. Dat kan in februari voor het eerst. Er zijn jaarlijks twee toelatingsexamens, waarna er jaarlijks een hertoets op volgt. RPC verwacht uiteindelijk niet meer dan zeventig tot tachtig pensioenconsultants te registreren.
“Wij doen niet aan PE-punten”, licht vice-voorzitter Edmundo Holster toe. “Geregistreerden moeten elk jaar een hertoets afleggen, die bestaat uit een onderdeel kennis en een onderdeel vaardigheden.” Zo’n toets neemt een hele dag in beslag. “Het spectrum van het RPC strekt van dga-pensioenen tot grote pensioencollectiviteiten.”
RPC-voorzitter Paul van der Heide voegt nog een eis aan consultants en adviseurs toe. “Ze mogen niet afhankelijk zijn van een verzekeraar.” En omdat de RPC geen opleidingsinstituut maar slechts kennis en vaardigheden toetst “is de onafhankelijke positie gewaarborgd”, voegt ‘funder’ Michael Mackaaij nog toe.
(v.l.n.r.): Edmundo Holster, John Martens (examencommissie), Paul van der Heide, Marcel van Pijlen en Maarten Jansen.

Reageer op dit artikel