nieuws

Rechtsbijstandverzekering van Aegon beter en duurder

Archief

Aegon heeft per 1 januari de rechtsbijstandverzekering voor particulieren verbeterd en de premies verhoogd tot een “marktconform niveau”. De gezinspremie bedraagt nu _ 190, een alleenstaande betaalt _ 165.

Aegon biedt voortaan onbeperkt telefonisch juridisch advies, zolang het maar te maken heeft met particuliere activiteiten. Verder gaat de maatschappij er prat op, dat er nog steeds (voor de meeste rechtsgebieden) géén limiet geldt voor de hoogte van proces- en advocaatkosten.
Een nieuw element in de dekking is mediation bij echtscheiding en het ontbinden van een geregistreerd partnerschap. “Wij geven daarbij een van de hoogste dekkingen in de markt”, aldus Aegon.
Onroerende zaken
Verder geeft de nieuwe rechtsbijstandverzekering voortaan standaard dekking bij conflicten rond onroerende zaken. Dit betreft niet alleen conflicten met aannemers en leveranciers van bijvoorbeeld vloeren en badkamers, maar ook geschillen met de gemeente rond bouwvergunningen. Nieuw is dat deze dekking ook geldt voor huurders die aanpassingen doen aan hun huurhuis.
De basisdekking kan worden uitgebreid met aanvullende dekkingen Motorrijtuigen en Fiscaal recht & Vermogensbeheer. Overigens is de dekking voor statutair directeuren uit de basisdekking gehaald. Vanwege het volgens Aegon specifieke karakter is dit nu een optionele dekking geworden.
Claimcultuur
Aegon wijst op de stijgende kosten voor rechtsbijstand. “Niet alleen zoeken particulieren steeds vaker hun heil bij de rechter, maar tegelijkertijd stijgen de kosten van juridische bijstand. De procedures worden omvangrijker en duren langer. Door veranderde wetgeving en een terugtredende overheid, moet de consument steeds meer zelf regelen.” Om daarbij een goede dekking te blijven bieden, zijn de premies verhoogd.
Woon- & VrijeTijdpakket
Aegons rechtsbijstandverzekering voor particulieren kan alleen als onderdeel van het Woon- & VrijeTijdpakket worden gesloten. Als in een jaar geen gebruik is gemaakt van de rechtsbijstanddekking ontvangt de polishouder 10% van de premie terug.
De lopende rechtsbijstandpolissen zullen automatisch worden aangepast aan de nieuwe dekking en premie. Zij ontvangen hierover volgende maand bericht.

Reageer op dit artikel