nieuws

Reaal verhoogt keuringsgrenzen

Archief

In navolging van een handvol andere levensverzekeraars heeft Reaal zijn keuringsgrenzen opgehoogd.

Voortaan verlangt Reaal van verzekerden op overlijdensrisicopolissen pas vanaf een verzekerd kapitaal van _ 250.000 een huisartsenkeuring en een HIV-test. Daaronder volstaat een gezondheidsverklaring. Van die verklaring heeft Reaal voor kapitalen tot _ 50.000 een verkorte versie gemaakt. Bij kapitalen van meer dan een half miljoen euro verlangt Reaal overigens een keuring door een internist.
Eerder verhoogden Nationale-Nederlanden, Allianz en Delta Lloyd de keuringsgrens voor de meeste levensverzekeringen naar _ 300.000, Aegon en Interpolis naar _ 250.000 en Fortis ASR en Generali naar _ 200.000. De oude grens lag veelal op _ 160.000.

Reageer op dit artikel