nieuws

Reaal snelste bij beantwoording e-mail

Archief

Reaal is bij een steekproef onder 105 bedrijven in zeven branches naar de beantwoording van e-mail als snelste en meest adequate uit de bus gekomen.

De assurantiebranche scoorde in het algemeen niet slecht in de steekproef van het Tijdschrift voor Multimedia. De verzekeraars kregen de volgende vraag voorgelegd: ‘Zou u mij informatie kunnen toesturen over een doorlopende reisverzekering?’ Reaal stuurde al na twee minuten een persoonlijk bericht terug waaruit duidelijk bleek dat het bericht ook echt was gelezen. ABP, dat geen reisverzekeringen verkoopt, nam toch de moeite dat vriendelijk en binnen een half uur te laten weten.
Binnen vier dagen kreeg de redactie van het tijdschrift van negen verzekeringsmaatschappijen en assurantiekantoren alle gewenste informatie netjes per post thuis. Amev reageerde binnen twee dagen. Turien & Co, Ohra, RVS en Univé deden er drie dagen over; VGZ, Interpolis en Zilveren Kruis vier dagen. Centraal Beheer had zes dagen nodig.
Van de in totaal vijftien benaderde bedrijven in de verzekeringsbranche reageerden er twee niet.
Treurig
Bijna de helft van de Nederlandse bedrijven reageert niet op vragen die ze via hun website krijgen voorgelegd. Dat is één van de belangrijkste conclusies die het Tijdschrift voor Multimedia uit de steekproef trekt. Andere branches die vragen kregen voorgelegd, waren computerwinkels, media, gemeenten, reisorganisaties, zaken voor kantoorinrichting en aanbieders van mobiele telefoons. De kantoorinrichtingsbranche scoorde het slechtst.
Dit is overigens niet het eerste onderzoek naar de beantwoording van e-mail door bedrijven. Het tijdschrift Carp, weekblad voor academici, onderzocht dit al eerder. Ook toen kwamen de verzekeraars als beste uit de bus.

Reageer op dit artikel