nieuws

Reaal Routepensioen: in vier etappes naar de eindstreep

Archief

Reaal Bedrijven Arbeidsvoorwaarden heeft een nieuw product: het Reaal Routepensioen. Dit product biedt de mogelijkheid een pensioenvoorziening op te bouwen door belegging van premies in fondsen van SNS Bank.

“Beleggingspensioenen vormen een groeimarkt”, zo licht productmanager Bart Janknegt het besluit van Reaal toe om dit pensioenproduct op de markt te brengen.
Het product is bedoeld voor de hoger opgeleide werknemers die flexibele pensioenregelingen wensen. Volgens Reaal zijn dit type werknemers vooral te vinden bij IT-, accountantcy- en reclamebedrijven. “Ervaringen van Hooge Huys met een soortgelijk product leerden dat consumenten relatief weinig switchen tussen beleggingsfondsen”, aldus Reaal.
Vier etappes
De premies voor het Routepensioen worden via SNS Bank belegd in aandelen (Eco Aandelenfonds) en obligaties (Euro Obligatiefonds). De looptijd van het product (veertig jaar) is verdeeld in vier etappes die de werknemer kan doorlopen. Naarmate de pensioendatum dichterbij komt, verschuift het accent van belegging in (risicovolle) aandelen naar (veilige) obligaties.
In de eerste termijn (tot twintig jaar voor pensioendatum) wordt 65% van de inleg belegd in aandelen en 35% in obligaties. In de volgende tien jaar is de verhouding fifty-fifty. De derde etappe van vijf jaar kent een belegging van 40% in aandelen en 60% in obligaties. Tijdens de vierde en laatste etappe (vijf jaar voor pensioendatum) wordt driekwart van de premie belegd in obligaties en een kwart in aandelen.

Reageer op dit artikel