nieuws

Reaal richt aparte unit Uitvaartzorg in

Archief

Reaal Uitvaartzorg is een nieuwe zelfstandige unit binnen Raal Particulieren. Een apart label dat zich volledig gaat concentreren op de uitvaartbranche. Binnen de uitvaartactiviteiten van Reaal komt het accent te liggen op zorg.

“Als ik in demissionair KNVB-voorzitter Jos Staetsen geen slecht voorbeeld had gehad, zou ik zeggen: we gaan iets geheel nieuws beginnen!”, zegt Reaal-woordvoerder Karl Braun. “Pensioen- en beleggingsproducten zijn de laatste jaren enorm belangrijk geworden. Uitvaart is een ondergesneeuwd product geworden bij onze consulentenorganisatie. Door met een apart label Uitvaartzorg te starten, benadrukken we als Reaal van uitvaart een speciaal aandachtsgebied te willen maken.”
De nadruk van Reaal Uitvaartzorg komt te liggen op natura-uitvaart én het zorgtraject voor en na het overlijden. Voor het zorgconcept gaat Reaal samenwerken met onder meer gespecialiseerde regionale uitvaartverzorgers en leveranciers van zorgdiensten. Braun: “In feite worden sommenverzekeringen gesloten, met een sterke link naar het zorgconcept.”
Uitvaartzorgadviseurs
Reaal mikt op een landelijk zorgnetwerk, waarin de eigen uitvaartzorgadviseurs een belangrijke rol gaan spelen. Braun: “We werken sinds één jaar met speciale uitvaartzorgadviseurs die los van Reaal Particulieren opereren. Die adviseurs zijn voor een klein deel afkomstig uit onze consulentenorganisatie, maar het meerendeel is van buiten aangetrokken. We hebben nu dertig van zulke adviseurs in dienst. In oktober, als het productconcept compleet is, hopen we er zeventig te hebben. In de daaropvolgende jaren willen we dat aantal nog eens verdubbelen.”
Momenteel telt de uitvaartportefeuille van Reaal 450.000 verzekerden, die vorig jaar goed waren voor een premie-inkomen van f 25 mln. Reaal Uitvaart werkt sinds 1988 samen met AVVL Uitvaartzorg. Voor de Reaal Uitvaartverzorgingsverzekering (voorheen de Omega Polis) fungeert Reaal als de verzekeraar en AVVL als de verzorger. Of de nieuwe uitvaart-unit binnen Reaal gevolgen zal hebben voor de samenwerking met AVVL is nog onbekend. Cees de Lugt van AVVL verwacht dat zijn bedrijf voorlopig gewoon de verzorger van de natura-polissen van Reaal zal blijven.
Ook de gevolgen voor de uitvaartverzekeringen van direct-writer PC 171, onderdeel van Reaal-dochter Proteq, zijn nog onduidelijk. Braun: “Als het nieuwe concept eenmaal staat, zal synergie binnen de Reaal Groep zeker worden nagestreefd.”
Het directieteam van Reaal Uitvaartzorg wordt gevormd door Piet Bartels en E. van den Burg. Van den Burg is interim-manager uitvaartverzekeringen.

Reageer op dit artikel