nieuws

Reaal regelt videoboodschappen uit populaire wintersportgebieden

Archief

Reaal heeft de voorjaarsvakantieperiode van 2007 aangegrepen om met de ‘Reaal webcamper’ een videoboodschapactie te houden in de populairste Franse en Oostenrijkse wintersportplaatsen

Aan dit rijdende billboard hangen computers met webcam waarmee skiërs een videoboodschap naar thuisblijvers kunnen sturen. De webcamper is te vinden op plekken waar veel wintersporters samenkomen: ’s ochtends bij liften en ’s middags bij populaire aankomstplekken zoals onderaan de piste of bij après-skigelegenheden. Twee Reaal-skiërs wijzen overdag op en naast de piste de aanwezige Nederlanders op de mogelijkheid een boodschap te versturen. Volgens Reaal is er 94% kans dat de ontvanger de toegestuurd gekregen videoboodschap nog een keer wil bekijken. Soms zit je je toch echt af te vragen hoe Reaal toch maar weer elke keer aan al die percentages komt? Bij lang bestaande verzekeringen kun je op grond van schadestatistieken tot min of meer wetenschappelijk verantwoorde percentages komen, maar soms denk je dat ze er een beetje een slag naar slaan. “Er is een kans van 82% dat de videoboodschap wordt doorgestuurd. Zo verwachten we een sneeuwbaleffect te bereiken om de naambekendheid van Reaal te vergroten”, aldus Cornelie van Bergenhenegouwen, directeur Marketing en Communicatie. Eén percentage kan in elk geval niet blijven kloppen. En dat is het percentage dat op de zijkanten van de camper staat: “74% kans dat u nog niet wist, dat u hier een videoboodschap naar huis kunt versturen”. Dit percentage zal namelijk per dag dalen, zeker als het door Cornelie bedoelde sneeuwbaleffect optreedt. Veertiende editie Insurance Sail Op zaterdag 14 april wordt voor de veertiende keer het zeilevenement Insurance Sail gehouden. Deze tegenhanger van de buitengaatse AssurMada vindt plaats op de Loosdrechtse Plassen en wordt georganiseerd door Ottenhome. Insurance Sail is bedoeld voor iedereen die werkzaam is in de verzekeringsbranche. Het evenement begint om 11.00 uur met de kwalificatiewedstrijd. ’s Middags is de finale waarbij een A- en een B-categorie wordt onderscheiden. Belangstellenden kunnen inschrijven per ploeg. Zo’n team telt (minimaal) drie tot (maximaal) vijf personen. Deelname kost ? 39 per persoon. Dit is inclusief ontvangst met koffie/thee, lunch en het afsluitend buffet. Voor meer informatie: www.ottenhome.nl. Het branchefestijn op de Loosdrechtse Plassen. DSB eindelijk in bezit van Frisia.nl Het DSB-concern is er eindelijk in geslaagd de domeinnaam Frisia.nl naar zich toe te trekken. De kredietverstrekker had zich tot voor kort noodgedwongen moeten bedienen van Frisia.com. De domeinnaam Frisia.nl was namelijk al op 31 januari 1997 geregistreerd door de gelijknamige makelaardij in Den Haag. Die Frisia bedient zich sinds 1 januari dit jaar van de domeinnaam Frisiamakelaars.nl. De bedrijven zijn niet scheutig in hun toelichting op de overgang van de domeinnaam. “Kwestie van onderhandelen met elkaar”, klinkt het bij DSB. De verklaring uit Den Haag luidt: “Er was doorlopend verwarring. Wij willen ons duidelijker als makelaars profileren”, luidt de verklaring uit Den Haag. Behalve dat het in de consumentenmarkt logisch en prettig is om een ‘nl’-naam te hebben, is het ook van groot belang bij het afronden van een reclameboodschap. “Kijk snel op Frisia-punt-nl”, bekt toch veel beter dan “Pompompom, kijk nu op Frisia.com”. ‘Lening afgelost’ Op zondag 25 februari werd in het Alkmaarse DSB Stadion de voetbalwedstrijd AZ-Ajax gespeeld. Daarin bleek een hoofdrol weggelegd te zijn voor scheidsrechter Wegereef. Hij keurde een doelpunt van AZ toe – de belangrijke gelijkmaker – waarbij velen van mening waren dat een AZ-speler met gestrekt been de keeper van Ajax in diens doelgebied had belaagd. Zeker nadat scheidsrechtersbaas Uilenberg later als oordeel had gegeven dat het doelpunt had moeten worden afgekeurd, wemelde het van de reacties op internetsites van dagbladen, waarin sommigen niet schuwden de link met de sponsor van AZ te leggen. Ene Bart schreef over de ‘scheids’: “Dit heerschap zou niet eens op een station mogen fluiten, laat staan in een stadion. Heb wel vernomen dat zijn lening bij lenen.nl is ingelost. Op zondagmiddag.” De echte Roparunners van De Goudse In het vorige nummer van AM (pag. 39) zijn de Roparunners van De Goudse tekortgedaan. Er stond bij het bericht weliswaar een foto van hardlopers, maar die betrof de start van de Right To Play Run bij Aegon. Hierbij De Goudse Runners op het plein voor het hoofdkantoor van hun maatschappij. De Roparun is een jaarlijks loopevenement van Parijs naar Rotterdam waarmee geld wordt ingezameld om de kwaliteit van het leven van kankerpatiënten te verbeteren

Reageer op dit artikel