nieuws

Reaal Leven juichend over intermediair

Archief

De verkoop van levenpolissen door assurantiekantoren loopt als een trein, meldt Reaal. Assurantietussenpersonen zijn dit jaar goed voor 42% van de individuele levenproductie (inclusief semi-collectiviteiten). Nog eens 42% komt uit de ‘Speciale Distributie’: hypotheekketens, inkoopcombinaties, Univé en DSB. De groei binnen het intermediaire kanaal is in z’n totaliteit 40%; bij de ‘Assurantietussenpersonen’ is die zelfs 70%. “Het zit in universal-life”, is alles wat Reaal zegt over de reden voor de enorme groei.

De laatste 16% van de levenproductie van Reaal komt binnen via het bankkanaal: SNS Bank, CVB Bank en BLG Hypotheken. Vorig jaar lag het aandeel van SNS Bank nog op 23%. “De productie van de banken is gelijk gebleven”, meldt Reaal. “De relatieve verschuiving wordt verklaard door de sterk gestegen productie via het intermediaire kanaal.”

Reageer op dit artikel