nieuws

Reaal lanceert de Optimaal Hypotheek

Archief

Reaal Verzekeringen heeft de Optimaal Hypotheek geïntroduceerd, een concept waarbij alle financiële producten rondom de hypotheek in één product worden ondergebracht. Het product richt zich vooral op eigenwoningbezitters met een lening die hoger is dan de vrijstelling voor een Kapitaalverzekering Eigen Woning in box 1.

Voor het incasseren van de maandelijkse betalingen wordt gebruik gemaakt van een zogeheten servicerekening. “De Optimaal Hypotheek is bovendien bedoeld voor de consument die optimaal gebruik wil maken van de fiscale vrijstellingen in box 1 en box 3”, aldus de SNS Reaal-dochter.
Daartoe is het product opgebouwd uit drie elementen: de lening, een beleggingsverzekering (box 1) en een beleggingsrekening (box 3). Komt de hypothecaire lening boven de vrijstelling voor een Kapitaalverzekering Eigen Woning in box 1 uit, dan wordt de totale aflossing gespreid over box 1 en box 3 bijeengespaard. “Dat levert een groot fiscaal voordeel op.”
Het product kan worden uitgebreid met een Optimaal Hypotheek Overlijdensrisicoverzekering en het Optimaal Hypotheek Woonpakket. Eigen vermogen kan middels een depot worden gebruikt voor de betaling van de maandlasten.
Via de Premiemonitor wordt gedurende de looptijd bewaakt of de vermogensopbouw via de beleggingsrekening en -verzekering op koers ligt. Indien nodig wordt de verdeling van de maandelijkse inleg aangepast.
Gelijktijdig heeft Reaal de Rentedemper geïntroduceerd. Dit product werd al gevoerd door SNS Bank en beperkt renteschommelingen doordat kan worden gekozen voor een combinatie van renteperiodes. Daaraan is nu ook een zesjaarstarief toegevoegd.

Reageer op dit artikel