nieuws

Reaal komt met pakketpolis voor MKB

Archief

Reaal heeft voor het MKB het Bedrijven Totaalplan gelanceerd. In deze pakketpolis, die voor particulieren al bestond, zijn de meeste schadedekkingen ondergebracht voor ondernemers. Daarnaast zijn inductie (indirecte schade bij blikseminslag in de buurt), aircolekkage, lichtreclame, koelschade en publiekstrekkersrisico’s verzekerd. “Inductieschade blijkt een enorme schadepost te zijn in het MKB, maar is vaak niet meeverzekerd omdat het risico wordt onderschat”, zegt Reaal. De premie wordt onder meer bepaald aan de hand van de BIK-codes (Branche Indeling Kamer van Koophandel). 

Het Totaalplan kent ook een Plotselinge en Onvoorziene Gebeurtenissendekking: een lijst met uitzonderingen die niet gedekt zijn, de rest is allemaal wel gedekt. Volgens Reaal is het pakket ook financieel interessant: “Door meer standaard dekkingen zonder toeslag zijn enkele extra dekkingen overbodig. Dit levert al snel een voordeel van ongeveer 5% op.” De korting bij het sluiten van meer verzekeringen is maximaal 8%. 
Het nieuwe product wordt onder de aandacht gebracht met advertenties en een tv-commercial.

Reageer op dit artikel