nieuws

Reaal kiest voor drie marktgroepen

Archief

De negen marktgroepen van Reaal worden per 1 januari teruggebracht tot drie. Deze nieuwe marktgroepen worden ondersteund door een centrale back-office. De hoofddirectie wijzigt ook: eind volgend jaar maakt voorzitter Wout Tuinenburg plaats voor Gerard van Olphen.

De nieuwe organisatiestructuur moet ertoe bijdragen dat de diverse distributiekanalen van Reaal (direct, intermediair en banken) marktgericht kunnen opereren.
Synergiemogelijkheden kunnen beter worden benut door de vorming van een multifunctionele back-office, waaronder de rekencentra, software-ontwikkeling en beheer, en de facilitaire diensten vallen. Verder wordt het aantal stafafdelingen verminderd tot vier.
Naast Tuinenburg die vanaf 1999 zich volledig gaat toeleggen op het vice-voorzitterschap van de raad van bestuur van SNS Reaal Groep, stapt begin komend jaar ook Ton Boersma afscheid. Hij gaat met pensioen.
Werknaam
Twee van de drie marktgroepen die begin volgend jaar operationeel worden, hebben nog een werknaam: Reaal Particuliere Markt (Reaal Particulier en Proteq), Reaal Zakelijke Markt (Reaal Bedrijven Schade en Reaal Bedrijven Arbeidsvoorwaarden); de derde is Hooge Huys (Hooge Huys en NOG).
Elke marktgroep van Reaal staat onder leiding van een eigen directie en moet de eigen broek ophouden. De directie van Reaal Particuliere Markt bestaat uit: Conrad Rombout (voorzitter), Charles van Renesse, Frans van Dorp, Piet Borst en Rijk Rijkse.
Reaal Zakelijke Markt heeft als directie: Chris de Mol (voorzitter), Kees Vernooij en Ton van Marle. Tot 1 september 1998 blijft Reinier Voogd als interim-manager deel uitmaken van deze directie.
Het intermediairbedrijf Hooge Huys wordt geleid door Mel Kroon (voorzitter) en interim-directeur Pieter Paul Backhuijs voor het levenbedrijf. Voor hem wordt een opvolger gezocht.
Gerard van Olphen (links) volgt Wout Tuinenburg eind 1998 op

Reageer op dit artikel