nieuws

Reaal in nieuw internationaal netwerk Lifenet

Archief

Reaal Verzekering is lid van het internationaal netwerk van pensioen- en arbeidsongeschiktheidsverzekeraars Lifenet dat begin dit jaar van start is gegaan.

Naast Reaal zitten in Lifenet de maatschappijen DVV in België, Der Anker in Oostenrijk, DBV in Duitsland, Les Mutuelles du Mans in Frankrijk en initiatiefnemer Patria in Zwitserland.
Aan de voorbereidende besprekingen, die circa drie jaar geleden begonnen, nam Equity & Law deel voor Nederland. Na de overneming van E & L door AXA, heeft Reaal de plaats ingenomen van deze maatschappij, aldus directeur mr P.J. van Solinge van Reaal.
Voor internationaal gevestigde bedrijven met meer dan 300 werknemers heeft Lifenet een uitgebreid poolingprogramma beschikbaar. Voor kleinere ondernemingen met minstens 30 werknemers en een premie van minstens f 50.000 per jaar zijn er eveneens poolingmogelijkheden.
Reaal is bezig één organisatie op te bouwen om op de markt van pensioen- en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen in ons land nadrukkelijk aanwezig te zijn, aldus Van Solinge. Zoals bekend, is Reaal voor een meerderheidsbelang eigendom van de vakcentrale FNV.
Lifenet richt zich vooral op Europa. Het wenst nog uitbreiding in Engeland, Scandinavië, Spanje en Portugal.

Reageer op dit artikel