nieuws

Reaal herhaalt verhogingsactie

Archief

Om de verzekerde bedragen op uitvaartverzekeringen te verhogen, houdt Reaal momenteel een verkoopactie. Reaal hoopt daarbij op het succes van vorig jaar.

Toen werden ruim 22.000 klanten met een zogeheten BC-polis van Reaal (voorheen Hooge Huys) benaderd met het verzoek hun verzekerde kapitaal te verhogen. Bijna 3,5% is volgens Reaal op dat aanbod ingegaan.
Reaal benadert nu opnieuw alle klanten die 65 jaar en ouder zijn; het gaat wederom om zo’n 22.000 klanten. Volgens de verzekeraar wordt het intermediair daar bijzonder mee geholpen. “Vanuit het oogpunt van de nieuwe wet moet u als tussenpersoon onderhoud op uw portefeuille uitvoeren.” Volgens Reaal is dat nodig, omdat veel uitvaartklanten zijn onderverzekerd. “Het verzekerde kapitaal is vaak lager dan e 3.400, terwijl een begrafenis of crematie gemiddeld meer dan e 4.500 kost.”
Als het intermediair aan de actie meedoet, neemt Reaal alle marketing-, porto- en verkoopkosten voor zijn rekening. Het intermediair krijgt in ruil daarvoor 3,5% provisie over verhogingen, in plaats van de reguliere 7%.

Reageer op dit artikel