nieuws

Reaal en SNS bereiden fusieconvenant voor

Archief

Reaal en SNS Groep bereiden een convenant voor waarin de voorwaarden van hun fusie zijn vastgelegd. Een van de onderdelen daarin is de uitkoop van de vakcentrale FNV, met 51% de meerderheidsaandeelhouder van Reaal.

Over hoeveel de vakcentrale FNV voor zijn aandelen gaat ontvangen, doet Reaal geen mededelingen, zegt woordvoerder Karl Braun. “Dat is in de eerste plaats nu nog niet bekend. De vraag is bovendien of zulke informatie ook openbaar zal worden gemaakt.”
Volgens Braun is de verkoopwaarde van Reaal niet af te leiden van die van beursgenoteerde verzekeraars. “Reaal is niet vergelijkbaar met die maatschappijen. Daarvoor is destijds met de vakcentrale FNV een te bijzondere constructie overeengekomen.”
FNV-voorzitter Johan Stekelenburg liet eerder weten dat de uitkoopsom in elk geval niet ineens, maar gespreid over vele jaren wordt uitgekeerd.
De band met Reaal blijft overigens bestaan na de fusie, omdat de nieuwe combinatie Reaal-SNS onder meer diensten voor de FNV zal uitvoeren, waaronder goedkope verzekeringen voor de leden.

Reageer op dit artikel