nieuws

Reaal biedt intermediair korting op ‘Klik & Sluit’ van Voogd & Voogd

Archief

Reaal Verzekeringen gaat zijn tussenpersonen de internetapplicatie Klik & Sluit van Voogd & Voogd met 25% korting aanbieden. In ruil daarvoor moet de tussenpersoon een banner van Reaal op zijn website plaatsen.

“Tussenpersonen zien hun schadeportefeuille particulier de laatste twee jaar leeglopen: klanten gaan steeds vaker zelf rechtstreeks via het internet eenvoudige schadeverzekeringen sluiten. Het is een sluipmoordenaar. Internet moet niet tegen ons gaan werken, maar voor ons”, zegt Hans Wilkes, lid hoofddirectie Verkoop bij Reaal. “We hebben weliswaar geen verwijt gekregen van onze tussenpersonen, maar ons internetavontuur stopt nu bij de voordeur van de tussenpersoon. Wij hebben wel onze backoffice opengesteld en wij hebben ons aangesloten bij initiatieven zoals Meetingpoint, maar daar houdt onze inspanning tot nu toe op”, aldus Wilkes
Geen Reaalsaus
De particuliere schadeportefeuille van het intermediair staat volgens Reaal onder druk. “Daar moeten wij wat mee als Reaal. Het rechtstreekse kanaal (direct en internet) is sterk in opkomst. In 2006 zal ruim 60% van de huishoudens één of meerdere schadeverzekeringen via dit kanaal hebben gesloten. Men verwacht van ons een oplossing”, zegt Guido Witpen, directeur Verkoop van Reaal Verzekeringen.
“In onze speurtocht naar een oplossing, kwamen wij al snel tot de conclusie dat een nieuwe transactiemodule bouwen geen optie was. Zo’n oplossing krijgt dan toch een Reaal-saus en dat past niet bij een tussenpersoon die als onafhankelijk te boek wil staan”, aldus Witpen.
Reaal kwam uiteindelijk terecht bij Voogd & Voogd Diensten. “Het volmachtbedrijf van Voogd & Voogd is al een klant van ons en zij hebben een fraaie voorkant gebouwd voor de tussenpersoon. Maar wij zitten ook qua denken op dezelfde lijn. Voogd & Voogd hangt net als wij een multichannel-strategie aan voor de tussenpersoon. Wij vinden dat de tussenpersoon voor meerdere verkoopkanalen moet kiezen en internet is daar één van”, aldus Witpen. “Al snel waren wij het er over eens dat we de tussenpersoon moeten motiveren om die beweging te maken”, zegt Witpen.
Banner
In het eerste kwartaal gaat Reaal tussenpersonen een aanbieding doen: als zij de webmodule van Voogd & Voogd afnemen dan krijgen zij een korting van 25% op de investering. Voorwaarde is dat zij een banner van Reaal op de website plaatsen. “Zo werkt het twee kanten op. Het is prikkelend naar de consument en het werkt drempelverlagend voor de tussenpersoon om op internet te komen”, vindt Wilkes.
“Als een tussenpersoon nog geen website heeft, of als deze niet voldoet aan zijn wensen, wordt die ook gebouwd. Niet met een heleboel tierelantijnen, maar gewoon een goede simpele site. Het eerste jaar sponsoren wij de software.”
Klant
De klant kan op de internetsite van de tussenpersoon straks de producten vergelijken en direct een verzekering sluiten. De aanvraag komt eerst bij de tussenpersoon binnen, die deze doorstuurt naar Reaal. “Het intermediair weet zo welke klanten, welke producten aanvraagt. Nadat dat aanvraag elektronisch is doorgestuurd naar Reaal, komt de aanvraag direct in het acceptatiesysteem van onze backoffice”aldus Wilkes.
“Ons acceptatieproces is voor een groot deel digitaal. Nadat de polis geaccepteerd is, worden polisbescheiden zoals gebruikelijk verzonden”, aldus Witpen.
Reaal gaat vanaf deze maand via de accountmanagers de tussenpersonen informeren over het aanbod. “Daar zullen geen grootscheepse campagnes op los gelaten worden zoals bij een productintroductie. We bieden het aan, al naar gelang de vraag. Het levert ons in principe niets op; de tussenpersoon daarentegen krijgt een groot assortiment van de markt tot zijn beschikking. Qua verkoop moet je de klant niet manipuleren, maar uiteraard hopen wij wel op een keuze voor Reaal”, aldus Wilkes.
“Het is nu de juiste tijd om in het water te springen, de temperatuur is goed”, vindt Witpen.
Gebruikers
Inmiddels maken meer dan tweeduizend tussenpersonen gebruik van ‘Klik & Sluit Online van Voogd & Voogd, waarmee de tussenpersoon vergelijkingen kan maken en kan sluiten. Een kleine driehonderd kantoren gebruikt de webmodule van Klik & Sluit.Hiermee kan de consument vergelijken en sluiten “Wij zijn blij dat Reaal de webmodule gaat aanbieden aan de tussenpersonen. De tussenpersoon kan er voor kiezen de polis rechtstreeks via Reaal te laten lopen of via de backoffice van Voogd & Voogd. De tussenpersoon staat aan het roer gedurende het hele traject. Als we dat niet geregeld hadden, zou deze deal met Reaal er niet zijn gekomen”, aldus directeur Erik de Voogd.
ons werken, maar voor ons.”
uiteraard hopen wij wel op een keuze voor Reaal.”

Reageer op dit artikel