nieuws

Rabobanken willen met meer verzekeraars zaken gaan doen

Archief

De bijna 250 lokale Rabobanken, samen het grootste assurantiebemiddelingsbedrijf van ons land vormend, willen met meer verzekeraars zakendoen. Het laatste decennium was Interpolis leverancier nummer één voor de Rabobanken.

Het aandeel van Interpolis in de verkoop van verzekeringen via de lokale Rabobanken is steeds verder gegroeid, naar 85% in schadeverzekeringen en 75% in levensverzekeringen. “Interpolis en andere Eureko-maatschappijen blijven de komende jaren wel preferred suppliers”, aldus een Rabo-functionaris. “Maar de Rabobanken hebben de intentie om met meer verzekeraars zaken te gaan doen.”
De 248 lokale Rabobanken vormen met hun 1.250 vestigingen het grootste assurantiebemiddelingsbedrijf van ons land. De provisieomzet uit assurantiën nam vorig jaar toe tot _ 371 (361) mln. Net als in 2004 werd iets minder dan 30% van de provisies uitgekeerd door andere verzekeraars dan Interpolis.
De Rabobanken hebben als doelstelling voor 2010 meegekregen om de helft van alle Rabobank-klanten aan minimaal één verzekering te helpen. Nu is dit bij één op de vier klanten het geval.

Reageer op dit artikel