nieuws

Rabobank wil ondernemers trekken met doe-het-zelfbank Rabobank

Archief

is vorige week gestart met de online bank Bizner, die zich uitsluitend richt op mkb-ondernemers

Bezoekers kunnen rechtstreeks producten afnemen als een betaal- en spaarrekening; tot ? 5.000 wordt zonder ondernemersplan een doorlopend krediet verstrekt tegen 8,25% rente. Passen en creditcards kunnen online worden geactiveerd. Tevens kunnen bankgaranties en termijndeposito’s worden geregeld. Bankkantoren heeft Bizner niet. Van alle basisbehoeften van mkb’ers heeft Bizner zich afgevraagd of de ondernemer die ook zelf zou kunnen beheren. “In alle gevallen bleek het mogelijk om producten te ontwikkelen die de ondernemer direct en zelfstandig kan gebruiken.” De nieuwe bank doet niet aan offertes of het opvragen van ondernemingsplannen. Uit eigen onderzoek zou zijn gebleken dat ondernemers niet afhankelijk willen zijn van openingstijden of beschikbaarheid van personeel. Geen hypotheken Hypotheken gaan voorlopig niet tot het assortiment van Bizner behoren, zegt directeur Frank Klemann. “Dat hangt af van de behoefte van de klanten. Maar op dit moment zien wij hypotheken niet als een product dat makkelijk online te sluiten is.” Bizner, gevestigd in Eindhoven, opereert los van de Rabobank-organisatie en heeft achttien medewerkers. “We maken voor bijvoorbeeld marketing gebruik van externe partijen”, zegt Klemann.

Reageer op dit artikel