nieuws

Rabobank Westland kiest CZ

Archief

Rabobank Westland, de grootste lokale Rabobank van ons land, passeert Zilveren Kruis als de voorkeursmaatschappij voor ziektekostenverzekeringen. De Westlandse bank promoot polissen van CZ.

De promotiecampagne voor CZ is opmerkelijk. De top van Rabobank Nederland noemde, bij monde van Piet van Schijndel, de verkoop van ziektekostenpolissen van Zilveren Kruis Achmea door de lokale Rabobanken eerder nog “het beste voorbeeld van het verzilveren van de synergievoordelen tussen Achmea en Rabobank”.
Rabobank bezit sinds een jaar, in ruil voor de verkoop van Interpolis, 37% van de aandelen in Achmea, het grootste verzekeringsconcern van ons land. Het meest concrete voorbeeld van de onderlinge samenwerking was tot nu toe de verkoop van polissen van Zilveren Kruis via het bankkanaal. Dat leverde Zilveren Kruis dit jaar meer dan 100.000 nieuwe ziektekostenverzekeringen op.
De beste
Rabobank Westland profileert zich nu op de zakelijke markt nadrukkelijk als onafhankelijk intermediair. In weerwil van de concernbanden met Achmea is “voor ondernemers en werknemers” de zorgpolis van CZ in de etalage gezet. De Westlandse bank heeft op haar website plaats ingeruimd voor een rekenmodule voor “een aantrekkelijke aanbieding voor een zorgverzekering via de beste grote zorgverzekeraar van Nederland: CZ!”
Het personeel van de regionale banken kan overigens kiezen uit twee collectiviteiten. Naast Zilveren Kruis Achmea kunnen Rabo-medewerkers kiezen voor CZ, waarmee van oudsher banden bestaan.

Reageer op dit artikel