nieuws

Rabobank start interactieve tv

Archief

Rabobank is gestart met een proef waarbij klanten via interactieve televisie contact kunnen hebben met een bankmedewerker. Duizend klanten van de lokale Rabobank in Sittard-Geleen kunnen via een videoverbinding direct met een medewerkervan de plaatselijke bank spreken.

Dit ‘beeldbellen’ is onderdeel van een test met interactieve televisie die de Rabobank samen met MediaMall in september in Limburg is gestart. “Die duizend klanten van ons hebben van MediaMall een kastje achter in de tv ingeplugd gekregen”, legt woordvoerster Simone Hermans uit. “Dat kastje maakt de verbinding tussen telefoon en tv. Als je dan afstelt op dat tv-kanaal en ons belt, krijg je verbinding met een adviseur die bij ons voor de camera zit.”
“Nu is dat nog maar één adviseur voor een paar telefoontjes”, vervolgt ze, “maar als deze proef aanslaat, is het de bedoeling om een landelijk beeldbel-kantoor in te richten. Daar komt dan echt van elke divisie van de bank een adviseur te zitten. In maart valt de beslissing of dat concept aan alle Rabobanken aangeboden zal worden.”
Programma’s
Gebruikers kunnen al hun bankzaken regelen via televisie. De Rabobank ging al eerder een samenwerking aan met MediaMall om de mogelijkheden van interactieve bankdiensten via dit platform te testen. Naast het regelen van bankzaken, kunnen klanten ook naar programma’s kijken als Rabo Beleggers TV en Rabo Sport TV. En via interactieve video’s kan informatie worden verkregen over zorgverzekeringen, hypotheken of het starten van een onderneming. “Zo hebben we als kantoor zelf een filmpje gemaakt, waarbij onze jongste klanten kaartjes voor het kerstcircus kunnen verdienen als ze in die periode bij ons hun spaarpot komen legen”, zegt Hermans. “De techniek is zo simpel dat iedereen met zo’n kastje en een digitale camera een filmpje kan maken.”
De testgebruiker die binnen het menu van Sittard-Geleen voor ‘beeldbellen’ kiest, kan de adviseur wel zien, maar is zelf niet zichtbaar voor de bankmedewerker.

Reageer op dit artikel