nieuws

Rabobank lanceert financiële website voor vrouwen

Archief

VrouwOnline.nl en de Rabobank lanceren in juni samen de eerste financiële website speciaal voor vrouwen. Naast specifieke Rabobank-producten zullen ook producten van Rabo-verzekeraar Interpolis aangeboden worden.

Aanleiding voor de introductie is de toenemende rol van vrouwen bij het nemen van belangrijke beslissingen. Bedoeling is dat de site inspeelt op financiële consequenties van belangrijke momenten in het leven. Ze gaat bijvoorbeeld informatie geven over geldvraagstukken rondom de aanschaf van een huis, het krijgen van kinderen en eerder stoppen met werken.
VrouwOnline en de Rabobank zien bij vrouwen een sterke behoefte aan financiële informatie gericht op life-events. “Op dit moment is 40% van de Nederlandse vrouwen online”, zegt Matthias Boswinkel, uitgever van VrouwOnline. “Van de 500.000 vrouwen die regelmatig onze portal bezoeken weten we dat ze zeer geïnteresseerd zijn in financiële onderwerpen.”
Channel
De financiële website wordt één van de kanalen binnen het VrouwOnline netwerk. Doordat VrouwOnline zelf geen financiële expertise in huis heeft, is samenwerking gezocht met de Rabobank. Boswinkel: “Rabobank is een logische partner door haar marktpositie in Nederland en de jarenlange ervaring die deze bank heeft op internet.”
“Via onze lokale Rabobank-kantoren ontvingen wij signalen van bijvoorbeeld alleenstaande vrouwen met vragen over geldzaken. Reden voor ons om daar wat mee te doen”, vertelt Rabo-woordvoerder Marco de Bruine. “Wij gaan voor het thema Financiën de inhoud leveren. Daarnaast komt er natuurlijk een doorklikmogelijkheid naar de site van de Rabobank. Verder bieden wij de mogelijkheid interactief vragen te stellen aan onze medewerkers.”

Reageer op dit artikel