nieuws

Quion zet met nieuw label Qent in op scherpe spaarhypotheek

Archief

Hypothekendienstverlener Quion heeft de productlijn Qent op de markt gebracht. De spaarhypotheek uit die lijn blijkt volgens onderzoek van MoneyView in veel gevallen de laagste maandlast op te leveren.

Het Qent-label is ontwikkeld met geldgever Direktbank, inkoopbedrijf Financium en verzekeraar Cardif. Quion heeft MoneyView gevraagd de spaarvariant van de hypotheek tegen het licht te houden en te vergelijken met andere aanbieders. Daarnaast zijn de Solide Koers Hypotheek van De Hypotheker en de spaarhypotheken van Argenta, waarvoor Quion de afhandeling van hypotheken verzorgt, in het onderzoek betrokken.
MoneyView vergeleek steeds producten op basis van 10, 15 en 20 jaar vaste rentetarieven. “De door Quion bediende labels nemen zes van de zeven plaatsen binnen de top 7 in bij de 15-jaars NHG-tarieven van spaarhypotheken”, concludeert MoneyView. “De volledige top 4 en de zesde en zevende positie wordt door Quion-labels ingenomen.” Qent is goed voor de drie scherpste rentetarieven, met de standaardvariant, de Budget-variant en de Profijt-versie. Ook bij de tarieven op basis van 125% executiewaarde en de tarieven voor 20 jaar rentevast vormen Quion-labels de top 4, waarbij Qent steeds de lijst aanvoert.
Qua maandlasten is Qent bij de 10-, 15- en 20-jaarstarieven op één na steeds de goedkoopste aanbieder. Daarnaast blijkt Argenta steeds in de top 5 te staan, behalve bij de 20-jaars aflossingsvrije tarieven. Die biedt de Belgische geldgever niet.
De voorwaarden van de onderzochte Quion-labels zijn volgens MoneyView marktconform. “De Argenta Spaarhypotheek steekt hierbij positief af als gevolg van onder meer een hogere boetevrije aflossing en uitgebreide verlengingsmogelijkheden van offertes.”

Reageer op dit artikel