nieuws

Quion bereikt mijlpaal van f 20 mld

Archief

Hypotheekbedrijf Quion heeft na zes maanden een productie van _ 2,4 mld gerealiseerd. De totale hypotheekportefeuille die Quion begeleidt, is daarmee na het eerste halfjaar op _ 20,4 mld gekomen.

In het eerste half jaar heeft Quion de klantportfolio uitgebreid met vier nieuwe partners: met Atlas Funding (GMAC) werd een arrangement voor Friesland Bank gestart, Sparck Hypotheken is actief geworden in het generieke funding-model en Bank of Scotland Nederland en Lehman Brothers traden als geldverstrekkers toe tot dit model.
In het generieke funding model participeren inmiddels zes geldverstrekkers. “Het model werd al in 1994 geïntroduceerd en is nog steeds uniek voor de Nederlandse hypotheekmarkt. De deelnemende geldverstrekkers verstrekken hypotheken onder identieke voorwaarden en de werking van het model zorgt voor zeer concurrerende rentes. Voor de distributie van dit fundingconcept werken we samen met Generali, Erasmus, Falcon en Hypotrust”, aldus Peter Besuijen, directeur van Quion.
Groeiambities
“Wij hebben de in 2002 geformuleerde meerjarendoelstelling – in 2007 een hypotheekportefeuille van _ 20 mld – in het eerste half jaar gerealiseerd en zetten onze groeiambities gewoon verder voort.”, aldus Harry Groeneveld, directievoorzitter van Quion. “In de komende maanden verwachten we nog een verdere uitbreiding van onze klantportfolio.”
De groei van de organisatie maakt het noodzakelijk om uit te zien naar nieuwe huisvesting. Die is gevonden in Fascinatio (Capelle aan den Ijssel), waar Blauwhoed momenteel een nieuw pand voor Quion realiseert. Medio 2008 zal de verhuizing naar de nieuwe locatie plaatsvinden. Het personeel is nu verspreid over drie locaties in Brainpark II (Rotterdam).

Reageer op dit artikel