nieuws

Pyromanen gaan vrijuit bij Interpolis, Delta Lloyd en Univé

Archief

De verzekeraars van de twee Achterhoekse pyromanen verhalen de uitgekeerde schade, in tegenstelling tot eerdere berichten, niet op de daders.

Het pyromanenduo, dat door de rechter is veroordeeld tot gevangenisstraffen van 2,5 en 3 jaar, is verantwoordelijk voor zeker twintig schuurbranden in de Achterhoek, met een totale schade van _ 3,5 mln. De verzekeraars Interpolis, Delta Lloyd en Univé hebben voor _ 1,7 mln aan schade uitgekeerd.
Dat zij die schade niet verhalen op de daders is opmerkelijk. April vorig jaar werd nog met veel aplomb door Interpolis in diverse media aangekondigd dat de geleden schade, toen geschat op _ 1,5 mln, verhaald zou worden op de daders. Andere bij de brandschades betrokken verzekeraars, waaronder Delta Lloyd en Univé, kondigden aan het voorbeeld van Interpolis te zullen volgen. Delta Lloyd gaf aan ruim een ton te zullen claimen en Univé _ 750.000. Een verklaring voor de ommezwaai kon Interpolis voor het sluiten van deze AM-editie niet geven.
Overigens heeft het Bureau Justitiële Zaken in deze zaak een coördinerende rol vervuld voor de gedupeerde verzekeraars, meldt het Verbond van Verzekeraars. Die rol was met name gericht op het onderhouden van de contacten met de Officier van Justitie en het Bureau Slachtofferhulp. Daarnaast is er in de onderzoeksfase veel overleg geweest met het onderzoeksteam van de politie en tot slot heeft het bureau flink gelobbyd voor aandacht voor de stichting Meld Misdaad Anoniem, omdat er grote onrust was ontstaan in Doetinchem en omgeving.

Reageer op dit artikel