nieuws

Prudential nieuw schip in de Achmea-vloot

Archief

De Achmea-vloot wordt binnenkort uitgebreid met Prudential Leven, dochter van Prudential Corporation. De Britse verzekeraar, sinds 1978 actief in Nederland, trekt zich volledig terug uit de Nederlandse markt.

De Achmea Groep en Prudential Corporation hopen eind augustus definitief overeenstemming te bereiken over de overname. Prudential Leven vormt een belangrijke aanvulling op de Achmea-vloot. “Het is een prachtig bedrijf, dat onze positie bij het intermediar zal versterken, zowel qua produkt als qua service”, aldus Achmea-woordvoerster M.L. Brand.
In principe blijft Prudential zelfstandig opereren binnen de vlootfilosofie en zal het waar mogelijk gaan samenwerken met de andere intermediairmaatschappij, Avéro.
Prudential Leven had vorig jaar een omzet van / 332 mln en een premie-inkomen van f 251 mln. Voor de 70 medewerkers van Prudential heeft de overname geen banenverlies tot gevolg. Of de naam Prudential gehandhaafd blijft, is afhankelijk van moeder Prudential Corporation. De Britse verzekeraar is tot verkoop overgegaan uit strategische overwegingen. Het wil zich concentreren op de Britse moedermarkt, de Verenigde Staten en (Zuidoost)Azië. Het Nederlandse aandeel (ca 1%) was te gering.

Reageer op dit artikel